MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

Székhely: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25

Egyesületünk számlaszáma: K&H Bank Nyrt.

10402111 – 50485351 – 51541003

Adószám: 18578135-1-10

A kiállítással elismerésünket is szeretnénk kifejezni rendőreinknek, akik olyan kiválóan látják el a feladatukat, hogy a híradások Sümeget úgy említik, mint a legbiztonságosabb várost, szólt a Rendvédelmi szervek történelme című kiállítás megnyitóján Rátosi Ferenc. A polgármester elmondta, hogy a januárban Budapesten tartott IPA nemzetközi rendőr szervezet gyűlésén találkozott dr. Francsics Ottóval, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör elnökével, aki felajánlotta, hogy elhozzák Sümegre az anyagot.
A Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör Kulturális Egyesület vándorkiállításának ünnepélyes megnyitója április 24-én volt a Püspöki Palotában.
Dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok elmondta, hogy a rendőrség elnevezése többször változott, feladata viszont mindig ugyanaz, a közrend és a közbiztonság megteremtése, fenntartása. A kiállított tárgyak ma már a történelem részei, pár évtized múlva a ma készült fotók, a használati tárgyak is a múlt emlékeivé válnak. A rendőrség munkáját segítik a polgárőrök, róluk sem feledkeznek meg az anyaggyűjtés során. Dr. Francsics Ottó nyugalmazott rendőr ezredes a kiállítás sikeréről szólva elmondta, hogy az anyagot ötven településen mutatták be és több, mint százezer érdeklődő tekintette meg.
Dr. Gulyás István a Rendőrség-történeti Múzeum tiszteletbeli igazgatója a csendőrség történetéről és szerepéről szólva hangsúlyozta, hogy a csendőrök köztiszteletben álló állampolgárok voltak, akik megvédték a kiszolgáltatott, egyszerű embereket. A csendőrök kegyetlenkedéseiről szóló történetek nem igazak.
A kiállítás szervezői kérték, akinek birtokában vannak a rendőrség vagy polgárőrség múltjából tárgyak, ajánlja fel számukra, hogy azokat bemutathassák az érdeklődőknek. (T.A.)
A kiállítás május 31-ig tekinthető meg.

 Forrás: Sümeg Város Honlapja

 

 

Videó a megnyitóról:

Forrás: A Sümegi Városi Televízió

Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2019.02.17- től Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskola

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tarnaméra Rendőrmúzeum

Elérhetőség

 

Cím: 3284 Tarnaméra, Árpád út 12.
Telefon: 06-36/479-514; (április 1. és október 31. között elérhető)
November 1. és március 31. között a Tarnamérai Állandó Kiállítás részlegesen zárva tart, ezért a kiállítás megtekintése ebben az időszakban kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. A részleges zárva tartás időszakában a Tarnamérai Állandó Kiállítás megtekintéséhez a budapesti Rendőrmúzeum 06-1/477-2183 telefonszámán szükséges bejelentkezni.

Részleges zárva tartás: november 1. és március 31. között a kiállítás megtekintése kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges az alábbi időpontokban:

Kedd: 8.00-12.00
Csütörtök: 8.00-12.00

Tárlatvezető: Pocsai Lászlóné +36 36 479 514

 

Megközelítés: A Rendőrmúzeum Tarnamérai Állandó Kiállítása Budapesttől kb. 100 km-re található. Budapesttől autóval az M3-as autópályáról a 89-es lehajtónál célszerű lekanyarodni az állandó kiállítás megtekintése céljából.

 

Tervezett rendezvényeink 2022. év

 

2022 évi terveink

 

A HTBKOKKSZ. /Honvéd és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége/ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.

 

Képviseltetjük magunkat a HTBKOKKSZ áprilisi közgyűlésén majd az augusztus végi országos találkozón.

Július 4-10 között,7nap /6 éjszaka/ utazást szervezünk Dél Lengyelországba, szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen.

 

      Szeptember 2.-án  délelőtt a Egyesületünk legfontosabb eseményét a közgyűlést      

      majd délután a Pintér Tanyán tartjuk a XV. lecsófőző versenyt.

 

Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2022. szeptember10-én , Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát.

 

Október 01.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége)  közösen bált szervezünk./XXX./

 

Felkészülünk 2023-ra, a Magyar Honvédség 175. évfordulójának méltó

megünneplésére,

 

 Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25.

Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu