MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

Székhely: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25

Egyesületünk számlaszáma: K&H Bank Nyrt.

10402111 – 50485351 – 51541003

Adószám: 18578135-1-10

A kiállítással elismerésünket is szeretnénk kifejezni rendőreinknek, akik olyan kiválóan látják el a feladatukat, hogy a híradások Sümeget úgy említik, mint a legbiztonságosabb várost, szólt a Rendvédelmi szervek történelme című kiállítás megnyitóján Rátosi Ferenc. A polgármester elmondta, hogy a januárban Budapesten tartott IPA nemzetközi rendőr szervezet gyűlésén találkozott dr. Francsics Ottóval, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör elnökével, aki felajánlotta, hogy elhozzák Sümegre az anyagot.
A Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör Kulturális Egyesület vándorkiállításának ünnepélyes megnyitója április 24-én volt a Püspöki Palotában.
Dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok elmondta, hogy a rendőrség elnevezése többször változott, feladata viszont mindig ugyanaz, a közrend és a közbiztonság megteremtése, fenntartása. A kiállított tárgyak ma már a történelem részei, pár évtized múlva a ma készült fotók, a használati tárgyak is a múlt emlékeivé válnak. A rendőrség munkáját segítik a polgárőrök, róluk sem feledkeznek meg az anyaggyűjtés során. Dr. Francsics Ottó nyugalmazott rendőr ezredes a kiállítás sikeréről szólva elmondta, hogy az anyagot ötven településen mutatták be és több, mint százezer érdeklődő tekintette meg.
Dr. Gulyás István a Rendőrség-történeti Múzeum tiszteletbeli igazgatója a csendőrség történetéről és szerepéről szólva hangsúlyozta, hogy a csendőrök köztiszteletben álló állampolgárok voltak, akik megvédték a kiszolgáltatott, egyszerű embereket. A csendőrök kegyetlenkedéseiről szóló történetek nem igazak.
A kiállítás szervezői kérték, akinek birtokában vannak a rendőrség vagy polgárőrség múltjából tárgyak, ajánlja fel számukra, hogy azokat bemutathassák az érdeklődőknek. (T.A.)
A kiállítás május 31-ig tekinthető meg.

 Forrás: Sümeg Város Honlapja

 

 

Videó a megnyitóról:

Forrás: A Sümegi Városi Televízió

Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2019.02.17- től Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskola

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tervezett rendezvényeink 2020.

2020. évi terveink

  • A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban elhelyezett a nagyobbik rendvédelmi kiállítás -, karbantartása és megfelelő igény esetén máshol való bemutatása.
  • HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2020. április 14-én tartunk.

   

  • 2020. július 6-12 között,7nap /6 éjszaka/ utazást szervezünk Dél Lengyelországba, szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen.
  • 2020. július 26.-án a XIII. lecsófőző versenyt szervezzük az Erdőtelek, Pintér    Tanyán.
  • Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2020. augusztus 01- én, Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát.
  • 2020. október 03.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-szel (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk. /XXX./
  • Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

   

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25.

Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu