MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

Székhely: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25

Egyesületünk számlaszáma: K&H Bank Nyrt.

10402111 – 50485351 – 51541003

Adószám: 18578135-1-10

TÁMOGATÓNK:

 

Ugrás a honlapjukra!

Uniformis majális

       

Első alkalommal tartott közös majálist az egri Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet és az IPA Hevesi Szervezete. Az Erdőtelek melletti Pintér-tanyán közel háromezren szórakozhattak, kapcsolódhattak ki május 14-én.
A megyei kórház és a hevesi kapitányság dolgozóinak, valamint hozzátartozóinak népes seregét a megnyitón dr. Kovács József kórházi főigazgatón és dr. Francsics Ottó városi rendőrkapitányon kívül köszöntötte dr. Sipos Gyula, az IPA Magyar Szekciójának elnöke, az ORFK gazdasági főigazgatója, Sós Tamás a megyei közgyűlés elnöke és dr. Nagy Imre, Eger polgármestere, valamint Kontra Gyula, Heves polgármestere.

 

A rendezők: Dr. Francsics Ottó, Gottschalk Róbert, Deli Miklós, Dr. Kovács József és Lovasi József

 
 

A Markhot Ferenc Kórház főigazgatója beszédében arra utalt, hogy a harmadik majálisuk ez a Pintér-tanyán, és az első közös rendezvényük a Rendőrök Nemzetközi Szervezetével. Ez a majális egyben erősíti azt az együttműködést is, ami a rend őrei és az egészségügyben dolgozók között mindig is megvolt.

 

 

A majálison minden résztvevő találhatott olyan programot, amelyben jó időtöltésre lelt. A főző-, a horgász-, illetve a különféle sportversenyek mellett számos bemutató, gyermek- és felnőtt program tette emlékezetessé a napot. Többen megcsodálták a helyszínen a 950 literes bográcsot, amelyben a majálisozók többségének az ebédje főtt, de komoly sikert aratott a meghirdetett főzőverseny is.

   
 

Szervezetünk elnöke, Sipos úr a győztes csapat főztjéből ebédelt, melyet a hevesi IPA tagjai készítettek 40 kg marhalábszárból. A majálison évek óta részt vesznek a Mónosbéli Gyermekotthon lakói, most külön színfoltot jelentett az általuk készített IPA jelvényt ábrázoló üvegfestmény ünnepélyes átadása.Nem hiányoztak a vásári árusok, mint ahogy az ORFK Mini-Police játéka sem, de jól szórakozhattak azok is, akik a délutáni műsorok során énekelhettek, táncolhattak együtt pl. a Cristal együttessel, Charlie-val és a Gemini együttessel.

 

A rendezvény alkalmat teremtett a dél-hevesi kistérség polgárőreivel, önkormányzati képviselőivel, valamint több IPA szervezet tagjaival való találkozásra, és külön öröm, hogy meghívásunkat elfogadta Wolfgang Bachkönig az osztrák, valamint Peter Jäkle a stuttgarti IPA képviselője.

A majális a késő esti órákban szabadtéri tánccal ért véget.

   
       

A Mónosbéli Gyermekotthon lakóinak ajándéka egy IPA dísztárgy.

 

Egy kis ízelítő a háromezer fő résztvevőből.

 
A rendezvény fő támogatói voltak, akiknek ezúton is köszönetet mondunk:  
 
Balázs Tivadar 
Tóth Imre 
Szigili János 
Laboda Tamás
Horváth László h. alezr. 
Vágó Miklós 
László Lajos 
Deli Miklós 
Molnár Ferenc
Gér Mihály 
Hegedűs László 
Riba Attila 
Szabó László 
Fülöp Dezső 
Grimplinyi Sándor 
Ollári András 
Dr. Gulyás István  

 

 
Nagy Lajos 
Domoszlai Béla
Nagy András
Csintalan István 
Barna András
Hutás Tibor tü. alezr. 
Hájas László 
Tóth Mihály 
Bócsi András 
Mócsány Gábor 
Kakuk József
Dr. Györki Géza
Dr. univ. Komáromi István 
Brassai Sándor 
Jurányi István 
Gottschalkné Kis Katalin 
Dr. Fodros István 
 

 

Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2019.02.17- től Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskola

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tarnaméra Rendőrmúzeum

Elérhetőség

 

Cím: 3284 Tarnaméra, Árpád út 12.
Telefon: 06-36/479-514; (április 1. és október 31. között elérhető)
November 1. és március 31. között a Tarnamérai Állandó Kiállítás részlegesen zárva tart, ezért a kiállítás megtekintése ebben az időszakban kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. A részleges zárva tartás időszakában a Tarnamérai Állandó Kiállítás megtekintéséhez a budapesti Rendőrmúzeum 06-1/477-2183 telefonszámán szükséges bejelentkezni.

Részleges zárva tartás: november 1. és március 31. között a kiállítás megtekintése kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges az alábbi időpontokban:

Kedd: 8.00-12.00
Csütörtök: 8.00-12.00

Tárlatvezető: Pocsai Lászlóné +36 36 479 514

 

Megközelítés: A Rendőrmúzeum Tarnamérai Állandó Kiállítása Budapesttől kb. 100 km-re található. Budapesttől autóval az M3-as autópályáról a 89-es lehajtónál célszerű lekanyarodni az állandó kiállítás megtekintése céljából.

 

Tervezett rendezvényeink 2023. év

 

A HTBKOKKSZ. /Honvéd és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége/ segítségével létrehozott közös 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.

 

Március hónapban Az Eötvös József Református Központ/EJROK/ 11-12 osztályos tanulóinak -60 fő-, honvédelmi nevelés témakörben előadás tartása,

 

 

Március 15.-én megemlékezés és koszorúzás az EJROK tanulóinak-50 fő- közreműködésével.

A Heves Pusztacsász temetőn belül a gyöngyösi Petheő család sírcsoportjában két 1848-as honvédtiszt síremléke található. Gyöngyösi Petheő János síremléke eredeti helyén áll, egyszerű vörösmészkő kőtábla. E sírcsoportban találjuk Dömötöri Németh Albert nemzetőr őrnagy síremlékét, mely eredetileg a kastélyukhoz közeli családi kripta mellett állt, majd a Hevesi Helytörténeti Gyűjteménybe került. 2005-ben, az emlékhely létesítése kapcsán került mai helyére.

A Gyöngyösi Petheő-család sírcsoportja mellett áll a nemzetőreink tiszteletére 2005-ben emelt emlékmű. A tekintélyes obeliszk 276 nevet őriz. A temetőn belüli emlékhelyet 2005-ben a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre a HTBKKOSZ segítségével  létesítette.

      Április 14.-én 14 órai kezdettel egyesületünk legfontosabb eseményét a közgyűlést  tartjuk az Erdőtelek Pintér Tanyán. A közgyűlés keretén belül méltóan megemlékezünk a Magyar Honvédség 175. évfordulójáról.

       Május 21-27.-e között Kirándulást szervezünk Székelyföldre. A Bács család jóvoltából részesei lehetünk egy remek programnak. Az étkezést is a helyiek biztosítják,saját biogazdálkodásuk eredményét.

   

             Szeptember 1.-én 15 órai kezdettel tartjuk meg a XVI. Lecsófőző Versenyt az Erdőtelek Pintér Tanyán.

 

Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2023. szeptember 9-én , Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát.

 

November 11.-én 11 órai kezdettel, az első világháborút befejező tűzszünet aláírására emlékezve szintén az EJROK tanulóival-50fő-megemlékezést és koszorúzást tartunk a Heves első világháborús emlékhelyénél

 

Október 7.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége)  közösen bált szervezünk./XXXI./

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25.

Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu