MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

Székhely: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25

Egyesületünk számlaszáma: K&H Bank Nyrt.

10402111 – 50485351 – 51541003

Adószám: 18578135-1-10

TÁMOGATÓNK:

 

Ugrás a honlapjukra!

 

Majális 2006

Szervezetünk minden évben az erdőtelki Pintér-tanyán rendezi meg szokásos majálisát, melyen az idén is mintegy 1300 fő vett részt. A megnyitón Godó Lajos országgyűlési képviselő, Bartos László Heves megye rendőr-főkapitánya, Tótpál Ágnes az IPA Magyar szekció főtitkára, a házigazdák nevében pedig dr. Francsics Ottó köszöntötte a megjelenteket.

A szórakoztató műsorok sora az erdőtelki majorettek bemutatójával kezdődött, majd a hevesi lányok adtak ízelítőt acrobatikus táncokból. Az Egri Vitézlő Oskola tagjaitól kosztümös ismertetőt láthattunk a középkori fegyvereiről, azok használatáról, majd kommandósok mutattak elfogási szituációkat, önvédelmi gyakorlatokat.

Mindeközben a gyerekek Mini Police játékon tehették próbára ügyességüket, lufi váron ugrálhattak, lovagolhattak, nyilazhattak, vagy légpuskával lőhettek. Nem panaszkodtak persze a felnőttek sem, mert őket horgász verseny, főzés, agyaggalamb lövészet, sörivó verseny, sakk, Trabant tolás és kötélhúzás várta. Az ebédről ez évben is a jászapáti Frikkandó fogadó tulajdonosa, Szabó Sándor gondoskodott.

Kovács Magyar András táltos tanítványaival érkezett a rendezvényre, és a csontkovácsok előtt folyamatos volt a sorban állás. Előadásában is azt hangsúlyozta, hogy az egészségért tenni kell, lélekben és testben is.

A délutáni előadó művészek sorát Bódi Csaba és Nótár Mery nyitotta, akit Komáromi Pisti és a miskolci Angels, valamint Muck Ferenc szaxofonos követett. Ekkorra a hangulat már tetőfokára hágott, így Komáromit vastapssal kísérte a hálás közönség. Kovács Kati koncertjén már táncoltak az emberek és alig akarták leengedni a színpadról.

Közben fogyott az őzpörkölt, a sör és egyre vidámabbá vált a hangulat is. Talán ezért is fáradtak el este hatra a majálisozók és a Black Bird együttes műsorára már csak kevesen maradtak a tanyán. Rosszul tették, mert a fiatal zenészek fergeteges bemutatót tartottak a világ legismertebb csapatának, a Beatles együttesnek számaiból.

A majális nyolc után ért véget, de már most elkezdtünk készülni a jövő évi rendezvényre, ahol hasonló színvonalon szeretnénk egy kellemes napot biztosítani IPA tagjainknak és barátainknak.

 

 

 


Képek a rendezvényről:


Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2019.02.17- től Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskola

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tarnaméra Rendőrmúzeum

Elérhetőség

 

Cím: 3284 Tarnaméra, Árpád út 12.
Telefon: 06-36/479-514; (április 1. és október 31. között elérhető)
November 1. és március 31. között a Tarnamérai Állandó Kiállítás részlegesen zárva tart, ezért a kiállítás megtekintése ebben az időszakban kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. A részleges zárva tartás időszakában a Tarnamérai Állandó Kiállítás megtekintéséhez a budapesti Rendőrmúzeum 06-1/477-2183 telefonszámán szükséges bejelentkezni.

Részleges zárva tartás: november 1. és március 31. között a kiállítás megtekintése kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges az alábbi időpontokban:

Kedd: 8.00-12.00
Csütörtök: 8.00-12.00

Tárlatvezető: Pocsai Lászlóné +36 36 479 514

 

Megközelítés: A Rendőrmúzeum Tarnamérai Állandó Kiállítása Budapesttől kb. 100 km-re található. Budapesttől autóval az M3-as autópályáról a 89-es lehajtónál célszerű lekanyarodni az állandó kiállítás megtekintése céljából.

 

Tervezett rendezvényeink 2023. év

 

A HTBKOKKSZ. /Honvéd és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége/ segítségével létrehozott közös 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.

 

Március hónapban Az Eötvös József Református Központ/EJROK/ 11-12 osztályos tanulóinak -60 fő-, honvédelmi nevelés témakörben előadás tartása,

 

 

Március 15.-én megemlékezés és koszorúzás az EJROK tanulóinak-50 fő- közreműködésével.

A Heves Pusztacsász temetőn belül a gyöngyösi Petheő család sírcsoportjában két 1848-as honvédtiszt síremléke található. Gyöngyösi Petheő János síremléke eredeti helyén áll, egyszerű vörösmészkő kőtábla. E sírcsoportban találjuk Dömötöri Németh Albert nemzetőr őrnagy síremlékét, mely eredetileg a kastélyukhoz közeli családi kripta mellett állt, majd a Hevesi Helytörténeti Gyűjteménybe került. 2005-ben, az emlékhely létesítése kapcsán került mai helyére.

A Gyöngyösi Petheő-család sírcsoportja mellett áll a nemzetőreink tiszteletére 2005-ben emelt emlékmű. A tekintélyes obeliszk 276 nevet őriz. A temetőn belüli emlékhelyet 2005-ben a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre a HTBKKOSZ segítségével  létesítette.

      Április 14.-én 14 órai kezdettel egyesületünk legfontosabb eseményét a közgyűlést  tartjuk az Erdőtelek Pintér Tanyán. A közgyűlés keretén belül méltóan megemlékezünk a Magyar Honvédség 175. évfordulójáról.

       Május 21-27.-e között Kirándulást szervezünk Székelyföldre. A Bács család jóvoltából részesei lehetünk egy remek programnak. Az étkezést is a helyiek biztosítják,saját biogazdálkodásuk eredményét.

   

             Szeptember 1.-én 15 órai kezdettel tartjuk meg a XVI. Lecsófőző Versenyt az Erdőtelek Pintér Tanyán.

 

Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2023. szeptember 9-én , Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát.

 

November 11.-én 11 órai kezdettel, az első világháborút befejező tűzszünet aláírására emlékezve szintén az EJROK tanulóival-50fő-megemlékezést és koszorúzást tartunk a Heves első világháborús emlékhelyénél

 

Október 7.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége)  közösen bált szervezünk./XXXI./

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25.

Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu