MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

Székhely: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25

Egyesületünk számlaszáma: K&H Bank Nyrt.

10402111 – 50485351 – 51541003

Adószám: 18578135-1-10

 

            A Beregszászi Magyar Konzulátus, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre /Honvéd és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetségének tagja/ és az IPA MSZ Heves Megyei Közhasznú Szervezete

 

2010 május 21.-én 11 órakor a 

 

Törökugrató kiállító termében Ukrajna Beregszász Kossuth tér 6 sz. alatt megnyitotta

 a magyar rendvédelem az IPA  története  és egy kis hadtörténet című vándorkiállítását.


 

A résztvevőket köszöntötte Dr. Orosz Ildikó a Kárpátaljai Magyar Főiskolai Alapítvány Elnöke, megnyitotta majd pohárköszöntőt mondott Bacskai József Főkonzul.

Az IPA történetéről Dr. Francsics Ottó ny. r. ezredes megyei IPA Elnök míg a magyar rend védelemről Dr. Gulyás István ny. r. alezredes tb. Rendőrmúzeum Igazgató  tartott előadást. A megyei IPA Elnök emléktárgyat adott át a Főiskolai Alapítvány Elnökének a Főkonzulnak a Kárpátaljai IPA Alelnöknek ,Csizmadia Róbert Vezető Konzulnak és az Orosz család megjelent tagjainak.    

Legvégül Popovics László ny. r. alezredes az Ukrajna IPA Kárpátaljai Szervezete Alelnöke köszöntötte a megjelenteket és kitüntetést adott át a Főkonzul Úrnak és egy Ukrán Rendőrtiszti Főiskolás zubbonyt adományozott a kiállításnak.

A kiállításon való bemutatásra kölcsönadta néhai Orosz Gyula r. ezredes volt Beregszászi Rendőrkapitány díszegyenruháját a családja míg az egyenruha részét képező rendőrsapkáját véglegesen.

     


Vándorkiállítás megnyitójának képei:


Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2019.02.17- től Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskola

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tervezett rendezvényeink 2020.

2020. évi terveink

  • A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban elhelyezett a nagyobbik rendvédelmi kiállítás -, karbantartása és megfelelő igény esetén máshol való bemutatása.
  • HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2020. április 14-én tartunk.

   

  • 2020. július 6-12 között,7nap /6 éjszaka/ utazást szervezünk Dél Lengyelországba, szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen.
  • 2020. július 26.-án a XIII. lecsófőző versenyt szervezzük az Erdőtelek, Pintér    Tanyán.
  • Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2020. augusztus 01- én, Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát.
  • 2020. október 03.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-szel (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk. /XXX./
  • Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

   

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25.

Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu