MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

Székhely: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25

Egyesületünk számlaszáma: K&H Bank Nyrt.

10402111 – 50485351 – 51541003

Adószám: 18578135-1-10

 

 

Magyar Rendőrmúzeum Baráti Körének rendvédelmi kiállítása színesebbé téve egy kis hadtörténettel járja az országot. Az utóbbi időben ehhez társult a polgárőrség anyaga. A több száz tárgyból álló kiállítás (korabeli egyenruhák, fegyverek, kép és irat anyag és egyéb hozzátartozó tárgyak) jelenleg a Velence tó partján Gárdonyban a templom melletti Művelődési házban 2008. augusztus 10.-ig megtekinthető. A kiállítás szellemi atyjai dr. Francsics Ottó r. ezredes, nyugalmazott rendőrkapitány és dr. Gulyás István t.b. rendőrmúzeum igazgató. Köszönet Tóth István Gárdony város polgármesterének, aki a helyet biztosította, dr. Várnai Zoltánné Művelődési Ház igazgatónőjének, valamint dr. Sági János r. alezredes gárdonyi rendőrkapitánynak. Akik hathatós segítséget nyújtottak a kiállítás berendezéséhez.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kiállítást – ellenszolgáltatás nélkül – bárki igényelheti dr. Francsics Ottónál történő előzetes egyeztetés után a 20/939-0291-es mobiltelefonszámon.

Ebben az évben a Mátrafüredi Szakközép iskolában és az Abasári Bereznai kastélyban volt látható a kiállítás. Melyet több mint tízezren látták és a kiállításon túl a szervezők előadást is tartottak több alkalommal. Ezen a kiállításokról a képek megtekinthetők a Magyar Rendőrmúzeum honlapján, a www.rendormuzeum.hu oldalon. Tájékoztatom az érdeklődőket hogy az IPA Heves Megyei Szervezetének az Arthur Troop emlékkiállítása a kiskörei a volt a Polgármesteri Hivatal garázsában látható, képek a honlapon www.hevesipa.hu

Aki az utóbbi kiállításnak jobb helyszínt tudna ajánlani azt kérem vegye fel a kapcsolatot a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre és az IPA Heves Megyei Szervezet elnökével, akinek az e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Heves, 2008. július 2.

                                                                                                                            Dr. Francsics Ottó

                                                                                                                            elnök

MEGNYITÓ KÉPEI:


Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2019.02.17- től Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskola

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tarnaméra Rendőrmúzeum

Elérhetőség

 

Cím: 3284 Tarnaméra, Árpád út 12.
Telefon: 06-36/479-514; (április 1. és október 31. között elérhető)
November 1. és március 31. között a Tarnamérai Állandó Kiállítás részlegesen zárva tart, ezért a kiállítás megtekintése ebben az időszakban kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. A részleges zárva tartás időszakában a Tarnamérai Állandó Kiállítás megtekintéséhez a budapesti Rendőrmúzeum 06-1/477-2183 telefonszámán szükséges bejelentkezni.

Részleges zárva tartás: november 1. és március 31. között a kiállítás megtekintése kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges az alábbi időpontokban:

Kedd: 8.00-12.00
Csütörtök: 8.00-12.00

Tárlatvezető: Pocsai Lászlóné +36 36 479 514

 

Megközelítés: A Rendőrmúzeum Tarnamérai Állandó Kiállítása Budapesttől kb. 100 km-re található. Budapesttől autóval az M3-as autópályáról a 89-es lehajtónál célszerű lekanyarodni az állandó kiállítás megtekintése céljából.

 

Tervezett rendezvényeink 2022. év

 

2022 évi terveink

 

A HTBKOKKSZ. /Honvéd és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége/ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.

 

Képviseltetjük magunkat a HTBKOKKSZ áprilisi közgyűlésén majd az augusztus végi országos találkozón.

Július 4-10 között,7nap /6 éjszaka/ utazást szervezünk Dél Lengyelországba, szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen.

 

      Szeptember 2.-án  délelőtt a Egyesületünk legfontosabb eseményét a közgyűlést      

      majd délután a Pintér Tanyán tartjuk a XV. lecsófőző versenyt.

 

Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2022. szeptember10-én , Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát.

 

Október 01.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége)  közösen bált szervezünk./XXX./

 

Felkészülünk 2023-ra, a Magyar Honvédség 175. évfordulójának méltó

megünneplésére,

 

 Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25.

Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu