MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

 

 

Magyar Rendőrmúzeum Baráti Körének rendvédelmi kiállítása színesebbé téve egy kis hadtörténettel járja az országot. Az utóbbi időben ehhez társult a polgárőrség anyaga. A több száz tárgyból álló kiállítás (korabeli egyenruhák, fegyverek, kép és irat anyag és egyéb hozzátartozó tárgyak) jelenleg a Velence tó partján Gárdonyban a templom melletti Művelődési házban 2008. augusztus 10.-ig megtekinthető. A kiállítás szellemi atyjai dr. Francsics Ottó r. ezredes, nyugalmazott rendőrkapitány és dr. Gulyás István t.b. rendőrmúzeum igazgató. Köszönet Tóth István Gárdony város polgármesterének, aki a helyet biztosította, dr. Várnai Zoltánné Művelődési Ház igazgatónőjének, valamint dr. Sági János r. alezredes gárdonyi rendőrkapitánynak. Akik hathatós segítséget nyújtottak a kiállítás berendezéséhez.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kiállítást – ellenszolgáltatás nélkül – bárki igényelheti dr. Francsics Ottónál történő előzetes egyeztetés után a 20/939-0291-es mobiltelefonszámon.

Ebben az évben a Mátrafüredi Szakközép iskolában és az Abasári Bereznai kastélyban volt látható a kiállítás. Melyet több mint tízezren látták és a kiállításon túl a szervezők előadást is tartottak több alkalommal. Ezen a kiállításokról a képek megtekinthetők a Magyar Rendőrmúzeum honlapján, a www.rendormuzeum.hu oldalon. Tájékoztatom az érdeklődőket hogy az IPA Heves Megyei Szervezetének az Arthur Troop emlékkiállítása a kiskörei a volt a Polgármesteri Hivatal garázsában látható, képek a honlapon www.hevesipa.hu

Aki az utóbbi kiállításnak jobb helyszínt tudna ajánlani azt kérem vegye fel a kapcsolatot a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre és az IPA Heves Megyei Szervezet elnökével, akinek az e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Heves, 2008. július 2.

                                                                                                                            Dr. Francsics Ottó

                                                                                                                            elnök

MEGNYITÓ KÉPEI:


Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2019.02.17- től Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskola

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tervezett rendezvényeink 2020.

2020. évi terveink

  • A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban elhelyezett a nagyobbik rendvédelmi kiállítás -, karbantartása és megfelelő igény esetén máshol való bemutatása.
  • HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2020. április 14-én tartunk.

   

  • 2020. július 6-12 között,7nap /6 éjszaka/ utazást szervezünk Dél Lengyelországba, szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen.
  • 2020. július 26.-án a XIII. lecsófőző versenyt szervezzük az Erdőtelek, Pintér    Tanyán.
  • Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2020. augusztus 01- én, Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát.
  • 2020. október 03.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-szel (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk. /XXX./
  • Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

   

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25.

Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu