MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

Székhely: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25

Egyesületünk számlaszáma: K&H Bank Nyrt.

10402111 – 50485351 – 51541003

Adószám: 18578135-1-10

TÁMOGATÓNK:

 

Ugrás a honlapjukra!

Kerékpáros körverseny Kiskörén

 

 

Kilencedik alkalommal augusztus 6-7-én rendezte meg az IPA Hevesi Szervezete immár hagyományos kerékpáros körversenyét a Tisza-tó melletti Kiskörén. Az első napon az országúti 20 kilométeres kategóriában 44 versenyző kerekezett, ezt követően a gyerekek hat kilométeres távon versenyeztek. A második napon a 10 kilométeres „nehéz” kategóriában 35 versenyző küzdött egymással.

A nyílt összetett női győztes Pintér Sándorné (vám- és pénzügyőrség) lett, a nyílt összetett férfi kategóriában Gelle László (Komáromi Tűzoltóság) bizonyult a legjobbnak, míg a vezetői összetett versenyben a 40 év felettiek összecsapását Rausz Pálné (Miskolci Rendőrkapitányság) nyerte.

A 40 év feletti férfiak közül a vezetői összetett versenyben a dobogó legfelső fokára Búzás István (Komáromi Tűzoltóság) állhatott fel. A leánygyermekek között Simon Gréta volt a legjobb, a fiúknál pedig ifj. Németh Tamás.

 

Különdíjban részesült a legidősebb versenyző, Uzsoki János nyugállományú alezredes (76), a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egykori főtisztje, aki összesítésben negyedik helyezést ért el. Monostoriné Vass Anikó őrnagy (pest MRFK) összetettben második -, Déri-Bogdán Zoltán hadnagy (XVI. Kerületi Rendőrkapitányság), a tavalyi győztes, most 10 kilométeren a második -, Francsics Ottó alezredes (Hevesi RK.) összetettben a harmadik lett, dr. Dobozi József dandártábornok (REBISZ) pedig az összesített vezetői ötödik helyén végzett.

Különdíjat kapott Tarr István nyugalmazott alezredes, a korábbi versenyek főrendezője, és a jelen verseny főrendezője Simon István alezredes. A díjakat Szén József, Kisköre polgármestere adta át. A verseny lebonyolításában a szervezőknek 16 polgárőr és több helyi rendőr segített.

                         Mádli Elek

 

 
     
 
     
 
     
 
     
 

Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2019.02.17- től Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskola

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tarnaméra Rendőrmúzeum

Elérhetőség

 

Cím: 3284 Tarnaméra, Árpád út 12.
Telefon: 06-36/479-514; (április 1. és október 31. között elérhető)
November 1. és március 31. között a Tarnamérai Állandó Kiállítás részlegesen zárva tart, ezért a kiállítás megtekintése ebben az időszakban kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. A részleges zárva tartás időszakában a Tarnamérai Állandó Kiállítás megtekintéséhez a budapesti Rendőrmúzeum 06-1/477-2183 telefonszámán szükséges bejelentkezni.

Részleges zárva tartás: november 1. és március 31. között a kiállítás megtekintése kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges az alábbi időpontokban:

Kedd: 8.00-12.00
Csütörtök: 8.00-12.00

Tárlatvezető: Pocsai Lászlóné +36 36 479 514

 

Megközelítés: A Rendőrmúzeum Tarnamérai Állandó Kiállítása Budapesttől kb. 100 km-re található. Budapesttől autóval az M3-as autópályáról a 89-es lehajtónál célszerű lekanyarodni az állandó kiállítás megtekintése céljából.

 

Tervezett rendezvényeink 2024. év

 

IPA Magyar Szekció Heves megyei Tagszervezete

és a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre Kulturális Egyesület

 2024 évi Tervezett rendezvényei

 

Március 15.-én megemlékezés és koszorúzás.

Heves Pusztacsász temetőn belül a gyöngyösi Petheő család sír csoportjában két 1848-as honvédtiszt síremléke található. Gyöngyösi Petheő  János síremléke eredeti helyén áll, egyszerű vörös mészkő kőtábla. E sír csoportban találjuk Dömötöri Németh Albert nemzetőr őrnagy síremlékét, mely eredetileg a kastélyhoz közeli családi kripta mellett állt, majd a Hevesi Helytörténeti Gyűjteménybe került. 2005-ben, az emlékhely létesítése kapcsán került mai helyére.

A Gyöngyösi Petheő - család sír csoportja mellett áll a nemzetőrök tiszteletére 2005-ben emelt emlékmű. A tekintélyes obeliszk 276 nevet őriz. A temetőn belüli emlékhelyet 2005-ben a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre és a Honvéd és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége – HTBK OKSZ - segítségével  létesítette.

 

     Tisztújító közgyűléseket tartunk Március 14.-én 13. és 14  illetve - ha kevés lesz a létszám –március 22.-én szintén 13 és 14 órai kezdettel a Hevesi Rendőrkapitányságon.

       Május 4- én kirándulást szervezünk Kaposmérőre a Kassai Völgybe.

 

             Május 10.-én kispályás foci tornát szervezünk.

 

             Szeptember 6.-án 15 órai kezdettel tartjuk meg a XVII. Rendvédelmi Napot benne a Lecsófőző Versennyel, az Erdőtelek Pintér Tanyán.

 

Ebben az évben is támogatjuk az IPA MSZ Heves Megyei Szervezete által 2023. szeptember 14-én , Tiszanánán megrendezésre kerülő XXVIII. kerékpár teljesítménytúrát.

 

November 11.-én 11 órai kezdettel, az első világháborút befejező tűzszünet aláírására emlékezve, megemlékezést és koszorúzást tartunk a Heves első világháborús emlékhelynél

 

Október 12.-én  a IPA MSZ Heves Megyei Szervezettel és a HTBK OKSZ- el közösen bált szervezünk./XXXII./az Erdőtelek ,Pintér Tanyán.

 

Tervezés alatt áll:  pisztolylövő verseny , családi nap és színház látogatások.

Heves 2023 november,16.

 

 

                       Dr.Francsics Ottó Róbert

IPA Magyar Szekció Heves megyei Tagszervezete és a

Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre Kulturális Egyesület

                                   Elnöke

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25.

Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu