MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

Székhely: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25

Egyesületünk számlaszáma: K&H Bank Nyrt.

10402111 – 50485351 – 51541003

Adószám: 18578135-1-10

A Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre Kulturális Egyesület hivatalos lapja  
 
Évet értékelő közgyűlés

A Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre Kulturális Egyesület 2007. április 3-án 16.00 órai kezdettel az Erdőtelki Pintér-tanyán tartotta meg tisztújító közgyűlését. A tagság nem jelent meg határozatképes létszámban a meghirdetett időpontra, ezért a megismételt időpontban 64 fő részvételével került sor a közgyűlés megtartására. A meghirdetett napirendi pontoknak megfelelően az elnökség számolt be éves tevékenységéről, ismer-tette a pénzügyi helyzetünket, elismerések átadására került sor, az új elnökség megválasztására, majd az Alapszabály módosítására.

 
 

A beszámolóban dr. Francsics Ottó elnök szólt az egyesület hagyományos programjairól, társadalmi szerepéről, és arról, hogy a szervezet eredményesen vesz részt a társadalom civil kontrolljának kiala­kításában. Pénzügyi helyzetünkről szólva eredménynek nevezte, hogy évek óta jó gazdálkodással meg tudjuk valósítani céljainkat, prog­ramjainkat, és a pályázatok révén fejlődik eszközparkunk is. (A beszámoló teljes szövege itt olvasható) A résztvevők egyhangúan elfogadták a tevékenység­ről és a pénzügyi hely­zetről szóló beszámolót, majd az elmúlt évek fő támogatói kaptak a közgyűlés résztvevői előtt elismerő oklevelet.

Aranydiploma kitüntetést kapott: Kiss Vilmos, Győri Csaba és Csernyánszki Tamás „Arany fokozatú” támogató oklevelet: Ari János, Kökényesiné Pintér Margit, Csintalan István, Vass Gyula, Nagy Lajos, Bánki Zoltán, Ilonka Boldizsár, Grimplinyi Sándor, Csordás István, Euwen Derk Bastiaan, Domoszlai Béla, Balassa Zoltán, Riba Attila, dr. Csontos Sándor, Sándor István, Renate Kirchhoff, és Hüvösi Béla.

 
 

Az egyesület alapszabálya szerint öt évente új elnökséget kell választani, Ennek megfelelően a jelölő bizottság nevében Deli Miklós ismertette az új testületre vonatkozó javaslatát. Elnök Dr. Francsics Ottó, alelnök Dr. Gulyás István, főtitkár Zalai Antal, főtitkár helyettes Mikó Gábor, gazdasági ref. Riba Attila, tudományos ref. Csirinyi Ferenc, külkapcs. ref. Csáki Zsigmond, társadalmi kapcs. ref. Nagy Sándor, együttműködési. ref. Dr. Bencze József, kulturális ref. Gönczi Mihály, szervezeti élet ref. Krusper Ágota, vállalkozó ref. Hájas László, propaganda ref. Gottschalk Róbert, rendezvény ref. Bakos József.

A számvizsgáló bizottság elnök Tóth Csaba, tagok Tarr István, dr. Kádár Imréné és Bessenyei Katalin. Etikai feladatokkal megbízott Kökényesiné Pintér Margit. A javasolt személyeket a közgyűlés egyhangú szavazással felvette a jelölőlistára, majd minden egyes tagot egyenként megszavazott. Az Alapszabály módosítására két okból került sor. Először azért, mert megváltozott az egyesület székhelye, másodsorban pedig módosító javaslattal élt az elnökség az éves tagsági díj összegére.

 

 

 

   Gönczi Mihály

 

 

Riba Attila

 

A székhely ez év márciusától a Heves és Vidéke Bűnmegelőzési Alapítvány irodájában található, a Heves, Hunyadi út 19-21. szám alatt, a tagdíjat pedig 2008. január 1-től 3000 forintra módosította a közgyűlés. A közvetlen hangulatú összejövetel baráti beszélgetéssel ért véget. Új elnökségi tagunk Gönczi Mihály Átány község polgármestere és Riba Attila a Panoptikum Kft. ügyvezető igazgatója.

     

Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2019.02.17- től Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskola

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tarnaméra Rendőrmúzeum

Elérhetőség

 

Cím: 3284 Tarnaméra, Árpád út 12.
Telefon: 06-36/479-514; (április 1. és október 31. között elérhető)
November 1. és március 31. között a Tarnamérai Állandó Kiállítás részlegesen zárva tart, ezért a kiállítás megtekintése ebben az időszakban kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. A részleges zárva tartás időszakában a Tarnamérai Állandó Kiállítás megtekintéséhez a budapesti Rendőrmúzeum 06-1/477-2183 telefonszámán szükséges bejelentkezni.

Részleges zárva tartás: november 1. és március 31. között a kiállítás megtekintése kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges az alábbi időpontokban:

Kedd: 8.00-12.00
Csütörtök: 8.00-12.00

Tárlatvezető: Pocsai Lászlóné +36 36 479 514

 

Megközelítés: A Rendőrmúzeum Tarnamérai Állandó Kiállítása Budapesttől kb. 100 km-re található. Budapesttől autóval az M3-as autópályáról a 89-es lehajtónál célszerű lekanyarodni az állandó kiállítás megtekintése céljából.

 

Tervezett rendezvényeink 2020.

2020. évi terveink

  • A Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban elhelyezett a nagyobbik rendvédelmi kiállítás -, karbantartása és megfelelő igény esetén máshol való bemutatása.
  • HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2020. április 14-én tartunk.

   

  • 2020. július 6-12 között,7nap /6 éjszaka/ utazást szervezünk Dél Lengyelországba, szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen.
  • 2020. július 26.-án a XIII. lecsófőző versenyt szervezzük az Erdőtelek, Pintér    Tanyán.
  • Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2020. augusztus 01- én, Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát.
  • 2020. október 03.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-szel (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk. /XXX./
  • Kedves tagtársam!

    

   A jelenlegi járványhelyzet miatt a jubileumi 30. IPA Bálunkat 2021 október 2-ra halasztottuk.

   A várható sztár fellépőnk Bangó Mária,Kossuth díjas,világhírű, cigány és magyar énekes lesz.

    

   Kérem megértéseteket!

  • Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

   

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Szerelem Alfréd út 25.

Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu