A Beregszászi Magyar Konzulátus, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre /Honvéd és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetségének tagja/ és az IPA MSZ Heves Megyei Közhasznú Szervezete

 

2010 május 21.-én 11 órakor a 

 

Törökugrató kiállító termében Ukrajna Beregszász Kossuth tér 6 sz. alatt megnyitotta

 a magyar rendvédelem az IPA  története  és egy kis hadtörténet című vándorkiállítását.


 

A résztvevőket köszöntötte Dr. Orosz Ildikó a Kárpátaljai Magyar Főiskolai Alapítvány Elnöke, megnyitotta majd pohárköszöntőt mondott Bacskai József Főkonzul.

Az IPA történetéről Dr. Francsics Ottó ny. r. ezredes megyei IPA Elnök míg a magyar rend védelemről Dr. Gulyás István ny. r. alezredes tb. Rendőrmúzeum Igazgató  tartott előadást. A megyei IPA Elnök emléktárgyat adott át a Főiskolai Alapítvány Elnökének a Főkonzulnak a Kárpátaljai IPA Alelnöknek ,Csizmadia Róbert Vezető Konzulnak és az Orosz család megjelent tagjainak.    

Legvégül Popovics László ny. r. alezredes az Ukrajna IPA Kárpátaljai Szervezete Alelnöke köszöntötte a megjelenteket és kitüntetést adott át a Főkonzul Úrnak és egy Ukrán Rendőrtiszti Főiskolás zubbonyt adományozott a kiállításnak.

A kiállításon való bemutatásra kölcsönadta néhai Orosz Gyula r. ezredes volt Beregszászi Rendőrkapitány díszegyenruháját a családja míg az egyenruha részét képező rendőrsapkáját véglegesen.

     


Vándorkiállítás megnyitójának képei: