Kerékpáros körverseny Kiskörén

 

 

Kilencedik alkalommal augusztus 6-7-én rendezte meg az IPA Hevesi Szervezete immár hagyományos kerékpáros körversenyét a Tisza-tó melletti Kiskörén. Az első napon az országúti 20 kilométeres kategóriában 44 versenyző kerekezett, ezt követően a gyerekek hat kilométeres távon versenyeztek. A második napon a 10 kilométeres „nehéz” kategóriában 35 versenyző küzdött egymással.

A nyílt összetett női győztes Pintér Sándorné (vám- és pénzügyőrség) lett, a nyílt összetett férfi kategóriában Gelle László (Komáromi Tűzoltóság) bizonyult a legjobbnak, míg a vezetői összetett versenyben a 40 év felettiek összecsapását Rausz Pálné (Miskolci Rendőrkapitányság) nyerte.

A 40 év feletti férfiak közül a vezetői összetett versenyben a dobogó legfelső fokára Búzás István (Komáromi Tűzoltóság) állhatott fel. A leánygyermekek között Simon Gréta volt a legjobb, a fiúknál pedig ifj. Németh Tamás.

 

Különdíjban részesült a legidősebb versenyző, Uzsoki János nyugállományú alezredes (76), a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egykori főtisztje, aki összesítésben negyedik helyezést ért el. Monostoriné Vass Anikó őrnagy (pest MRFK) összetettben második -, Déri-Bogdán Zoltán hadnagy (XVI. Kerületi Rendőrkapitányság), a tavalyi győztes, most 10 kilométeren a második -, Francsics Ottó alezredes (Hevesi RK.) összetettben a harmadik lett, dr. Dobozi József dandártábornok (REBISZ) pedig az összesített vezetői ötödik helyén végzett.

Különdíjat kapott Tarr István nyugalmazott alezredes, a korábbi versenyek főrendezője, és a jelen verseny főrendezője Simon István alezredes. A díjakat Szén József, Kisköre polgármestere adta át. A verseny lebonyolításában a szervezőknek 16 polgárőr és több helyi rendőr segített.

                         Mádli Elek