MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Tanácstermében 2014. szeptember 18-án rendezték meg a Tarnamérai Rendőrmúzeum „Polgárőrség valamint a rendvédelmi szervek történelme és egy kis hadtörténet” című vándorkiállításának megnyitó ünnepségét. 

Dr. Lingvay Csaba r. ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg a kiállítást, melynek immár második alkalommal ad otthont a rendőrkapitányság.

A kiállított relikviákat – amelyeket öt héten keresztül tekinthetnek meg az érdeklődők – Dr. Gulyás István ny. r. alezredes, a Rendőrség-történeti Múzeum tb. Igazgatója és Dr. Francsics Ottó ny. r. ezredes, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör elnöke gyűjtötte össze a jövő nemzedékének.

A megnyitó keretében Dr. Tóth Ferenc r. alezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetőjének bevetési egyenruhájával is gazdagodott a gyűjteményt.

A kiállítást öt héten keresztül, 2014. szeptember 18. és 2014. október 18. között ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.


Forrás: berettyohir.hu

Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2017 április 17- től Veszprém-i Rendőr Fő-kapitányság

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

2017. évi terveink:

- Az előző évben elkezdett programjaink közül a nagyobbik rendvédelmi kiállítás - amely a polgárőrség és a hadtörténet anyagával van kiegészítve - a kisebbik kiállítás,- amely a rendvédelem és az IPA Heves Megyei Szervezet anyagával és egy komplett csendőr őrszobával van kiegészítve, vándor kiállításként járja az országot.

  • - HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • - Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2017. április 07-én tartunk.
  • - 2017. július 10. és július 16. között szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen kirándulást szervezünk Erdélybe.
  • - 2017. július 21.-én lecsófőző versenyt szervezünk.
  • - Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2017. augusztus 05-én, Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát
  • - 2017. október 07.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk.
  •  - Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Hunyadi János utca 19-21.
Telefon/Fax: +36 36 345358 (iroda)
Földrajzi koordináták:
Északi szélesség /lat fok: 47.594862 Keleti hosszúság /lng: 20.282097
Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu