MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

 

            A Beregszászi Magyar Konzulátus, a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre /Honvéd és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetségének tagja/ és az IPA MSZ Heves Megyei Közhasznú Szervezete

 

2010 május 21.-én 11 órakor a 

 

Törökugrató kiállító termében Ukrajna Beregszász Kossuth tér 6 sz. alatt megnyitotta

 a magyar rendvédelem az IPA  története  és egy kis hadtörténet című vándorkiállítását.


 

A résztvevőket köszöntötte Dr. Orosz Ildikó a Kárpátaljai Magyar Főiskolai Alapítvány Elnöke, megnyitotta majd pohárköszöntőt mondott Bacskai József Főkonzul.

Az IPA történetéről Dr. Francsics Ottó ny. r. ezredes megyei IPA Elnök míg a magyar rend védelemről Dr. Gulyás István ny. r. alezredes tb. Rendőrmúzeum Igazgató  tartott előadást. A megyei IPA Elnök emléktárgyat adott át a Főiskolai Alapítvány Elnökének a Főkonzulnak a Kárpátaljai IPA Alelnöknek ,Csizmadia Róbert Vezető Konzulnak és az Orosz család megjelent tagjainak.    

Legvégül Popovics László ny. r. alezredes az Ukrajna IPA Kárpátaljai Szervezete Alelnöke köszöntötte a megjelenteket és kitüntetést adott át a Főkonzul Úrnak és egy Ukrán Rendőrtiszti Főiskolás zubbonyt adományozott a kiállításnak.

A kiállításon való bemutatásra kölcsönadta néhai Orosz Gyula r. ezredes volt Beregszászi Rendőrkapitány díszegyenruháját a családja míg az egyenruha részét képező rendőrsapkáját véglegesen.

     


Vándorkiállítás megnyitójának képei:


Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2017 április 17- től Veszprém-i Rendőr Fő-kapitányság

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

2017. évi terveink:

- Az előző évben elkezdett programjaink közül a nagyobbik rendvédelmi kiállítás - amely a polgárőrség és a hadtörténet anyagával van kiegészítve - a kisebbik kiállítás,- amely a rendvédelem és az IPA Heves Megyei Szervezet anyagával és egy komplett csendőr őrszobával van kiegészítve, vándor kiállításként járja az országot.

  • - HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • - Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2017. április 07-én tartunk.
  • - 2017. július 10. és július 16. között szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen kirándulást szervezünk Erdélybe.
  • - 2017. július 21.-én lecsófőző versenyt szervezünk.
  • - Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2017. augusztus 05-én, Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát
  • - 2017. október 07.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk.
  •  - Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Hunyadi János utca 19-21.
Telefon/Fax: +36 36 345358 (iroda)
Földrajzi koordináták:
Északi szélesség /lat fok: 47.594862 Keleti hosszúság /lng: 20.282097
Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu