MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

 

 

Magyar Rendőrmúzeum Baráti Körének rendvédelmi kiállítása színesebbé téve egy kis hadtörténettel járja az országot. Az utóbbi időben ehhez társult a polgárőrség anyaga. A több száz tárgyból álló kiállítás (korabeli egyenruhák, fegyverek, kép és irat anyag és egyéb hozzátartozó tárgyak) jelenleg a Velence tó partján Gárdonyban a templom melletti Művelődési házban 2008. augusztus 10.-ig megtekinthető. A kiállítás szellemi atyjai dr. Francsics Ottó r. ezredes, nyugalmazott rendőrkapitány és dr. Gulyás István t.b. rendőrmúzeum igazgató. Köszönet Tóth István Gárdony város polgármesterének, aki a helyet biztosította, dr. Várnai Zoltánné Művelődési Ház igazgatónőjének, valamint dr. Sági János r. alezredes gárdonyi rendőrkapitánynak. Akik hathatós segítséget nyújtottak a kiállítás berendezéséhez.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kiállítást – ellenszolgáltatás nélkül – bárki igényelheti dr. Francsics Ottónál történő előzetes egyeztetés után a 20/939-0291-es mobiltelefonszámon.

Ebben az évben a Mátrafüredi Szakközép iskolában és az Abasári Bereznai kastélyban volt látható a kiállítás. Melyet több mint tízezren látták és a kiállításon túl a szervezők előadást is tartottak több alkalommal. Ezen a kiállításokról a képek megtekinthetők a Magyar Rendőrmúzeum honlapján, a www.rendormuzeum.hu oldalon. Tájékoztatom az érdeklődőket hogy az IPA Heves Megyei Szervezetének az Arthur Troop emlékkiállítása a kiskörei a volt a Polgármesteri Hivatal garázsában látható, képek a honlapon www.hevesipa.hu

Aki az utóbbi kiállításnak jobb helyszínt tudna ajánlani azt kérem vegye fel a kapcsolatot a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre és az IPA Heves Megyei Szervezet elnökével, akinek az e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Heves, 2008. július 2.

                                                                                                                            Dr. Francsics Ottó

                                                                                                                            elnök

MEGNYITÓ KÉPEI:


Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2017 április 17- től Veszprém-i Rendőr Fő-kapitányság

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

2017. évi terveink:

- Az előző évben elkezdett programjaink közül a nagyobbik rendvédelmi kiállítás - amely a polgárőrség és a hadtörténet anyagával van kiegészítve - a kisebbik kiállítás,- amely a rendvédelem és az IPA Heves Megyei Szervezet anyagával és egy komplett csendőr őrszobával van kiegészítve, vándor kiállításként járja az országot.

  • - HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • - Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2017. április 07-én tartunk.
  • - 2017. július 10. és július 16. között szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen kirándulást szervezünk Erdélybe.
  • - 2017. július 21.-én lecsófőző versenyt szervezünk.
  • - Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2017. augusztus 05-én, Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát
  • - 2017. október 07.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk.
  •  - Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Hunyadi János utca 19-21.
Telefon/Fax: +36 36 345358 (iroda)
Földrajzi koordináták:
Északi szélesség /lat fok: 47.594862 Keleti hosszúság /lng: 20.282097
Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu