MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

 

 

Öltönyben is jól buliztunk

18. alkalommal báloztak a rendőrök

Őszi hangulatú díszek, szalagok és virágok várták a Rendőrök Nemzetközi Szervezetének (IPA) hevesi báljára érkező vendégeket az immár hagyományos októberi  Jótékonysági bálon. A jeles esemény immár tizennyolcadik éve teremt alkalmat a megye rendőreinek találkozójára, illetve arra, hogy a civil társadalom megismerhesse a rendőri vezetőket, együtt tölthessen egy kellemes estet a rend őreivel.

Erről szólt Csáki Zsigmond Heves város polgármestere is, amikor a város vezetése nevében kívánt jó szórakozást a résztvevőknek, és a társadalmi együttműködést hangsúlyozta dr. Francsics Ottó az IPA Heves Megyei Szervezetének elnöke is báli megnyitójában.

Lassú Imre népi iparművész kiállításának megnyitója után  a Faatimah Keleti Mozdulatstúdió hastánc bemutatóját láthatták a résztvevők, majd ifj. Gottschalk Róbert retrodisco bemutatója mozdította meg a táncos lábakat.

A Jászapáti Színjátszókör Operett és Musikal slágerturmixa után „Bunyós Pityu” zenés műsora szórakoztatta a bálozókat, akik hajnali négyig haza sem akartak menni

A rendezvény amellett, hogy lehetőséget biztosított a rendőrök egymás közötti találkozójára, bevételéből rendészettörténeti vándorkiállítások költségéhez is hozzájárult.

 

 

Képek a rendezvényről:
 

 

Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2017 április 17- től Veszprém-i Rendőr Fő-kapitányság

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

Tervezett rendezvényeink 2019. év

2019. évi terveink:

  • Az előző évben elkezdett programjaink közül a nagyobbik rendvédelmi kiállítás - amely a polgárőrség és a hadtörténet anyagával van kiegészítve - a kisebbik kiállítás,- amely a rendvédelem és az IPA Heves Megyei Szervezet anyagával és egy komplett csendőr őrszobával van kiegészítve, vándor kiállításként járja az országot.
  • HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2019 április 05én tartunk.
  • 2019 július 9-16 között,7 nap /6 éjszaka/ utazást szervezünk Albániába,szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen.
  • 2019. július26.-án lecsófőző versenyt szervezünk.
  • Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2017. augusztus 03-án , Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát.
  • 2019. október 05.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk.
  •  Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Hunyadi János utca 19-21.
Telefon/Fax: +36 36 345358 (iroda)
Földrajzi koordináták:
Északi szélesség /lat fok: 47.594862 Keleti hosszúság /lng: 20.282097
Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu