Uniformis majális

       

Első alkalommal tartott közös majálist az egri Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet és az IPA Hevesi Szervezete. Az Erdőtelek melletti Pintér-tanyán közel háromezren szórakozhattak, kapcsolódhattak ki május 14-én.
A megyei kórház és a hevesi kapitányság dolgozóinak, valamint hozzátartozóinak népes seregét a megnyitón dr. Kovács József kórházi főigazgatón és dr. Francsics Ottó városi rendőrkapitányon kívül köszöntötte dr. Sipos Gyula, az IPA Magyar Szekciójának elnöke, az ORFK gazdasági főigazgatója, Sós Tamás a megyei közgyűlés elnöke és dr. Nagy Imre, Eger polgármestere, valamint Kontra Gyula, Heves polgármestere.

 

A rendezők: Dr. Francsics Ottó, Gottschalk Róbert, Deli Miklós, Dr. Kovács József és Lovasi József

 
 

A Markhot Ferenc Kórház főigazgatója beszédében arra utalt, hogy a harmadik majálisuk ez a Pintér-tanyán, és az első közös rendezvényük a Rendőrök Nemzetközi Szervezetével. Ez a majális egyben erősíti azt az együttműködést is, ami a rend őrei és az egészségügyben dolgozók között mindig is megvolt.

 

 

A majálison minden résztvevő találhatott olyan programot, amelyben jó időtöltésre lelt. A főző-, a horgász-, illetve a különféle sportversenyek mellett számos bemutató, gyermek- és felnőtt program tette emlékezetessé a napot. Többen megcsodálták a helyszínen a 950 literes bográcsot, amelyben a majálisozók többségének az ebédje főtt, de komoly sikert aratott a meghirdetett főzőverseny is.

   
 

Szervezetünk elnöke, Sipos úr a győztes csapat főztjéből ebédelt, melyet a hevesi IPA tagjai készítettek 40 kg marhalábszárból. A majálison évek óta részt vesznek a Mónosbéli Gyermekotthon lakói, most külön színfoltot jelentett az általuk készített IPA jelvényt ábrázoló üvegfestmény ünnepélyes átadása.Nem hiányoztak a vásári árusok, mint ahogy az ORFK Mini-Police játéka sem, de jól szórakozhattak azok is, akik a délutáni műsorok során énekelhettek, táncolhattak együtt pl. a Cristal együttessel, Charlie-val és a Gemini együttessel.

 

A rendezvény alkalmat teremtett a dél-hevesi kistérség polgárőreivel, önkormányzati képviselőivel, valamint több IPA szervezet tagjaival való találkozásra, és külön öröm, hogy meghívásunkat elfogadta Wolfgang Bachkönig az osztrák, valamint Peter Jäkle a stuttgarti IPA képviselője.

A majális a késő esti órákban szabadtéri tánccal ért véget.

   
       

A Mónosbéli Gyermekotthon lakóinak ajándéka egy IPA dísztárgy.

 

Egy kis ízelítő a háromezer fő résztvevőből.

 
A rendezvény fő támogatói voltak, akiknek ezúton is köszönetet mondunk:  
 
Balázs Tivadar 
Tóth Imre 
Szigili János 
Laboda Tamás
Horváth László h. alezr. 
Vágó Miklós 
László Lajos 
Deli Miklós 
Molnár Ferenc
Gér Mihály 
Hegedűs László 
Riba Attila 
Szabó László 
Fülöp Dezső 
Grimplinyi Sándor 
Ollári András 
Dr. Gulyás István  

 

 
Nagy Lajos 
Domoszlai Béla
Nagy András
Csintalan István 
Barna András
Hutás Tibor tü. alezr. 
Hájas László 
Tóth Mihály 
Bócsi András 
Mócsány Gábor 
Kakuk József
Dr. Györki Géza
Dr. univ. Komáromi István 
Brassai Sándor 
Jurányi István 
Gottschalkné Kis Katalin 
Dr. Fodros István