MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

 

Majális 2006

Szervezetünk minden évben az erdőtelki Pintér-tanyán rendezi meg szokásos majálisát, melyen az idén is mintegy 1300 fő vett részt. A megnyitón Godó Lajos országgyűlési képviselő, Bartos László Heves megye rendőr-főkapitánya, Tótpál Ágnes az IPA Magyar szekció főtitkára, a házigazdák nevében pedig dr. Francsics Ottó köszöntötte a megjelenteket.

A szórakoztató műsorok sora az erdőtelki majorettek bemutatójával kezdődött, majd a hevesi lányok adtak ízelítőt acrobatikus táncokból. Az Egri Vitézlő Oskola tagjaitól kosztümös ismertetőt láthattunk a középkori fegyvereiről, azok használatáról, majd kommandósok mutattak elfogási szituációkat, önvédelmi gyakorlatokat.

Mindeközben a gyerekek Mini Police játékon tehették próbára ügyességüket, lufi váron ugrálhattak, lovagolhattak, nyilazhattak, vagy légpuskával lőhettek. Nem panaszkodtak persze a felnőttek sem, mert őket horgász verseny, főzés, agyaggalamb lövészet, sörivó verseny, sakk, Trabant tolás és kötélhúzás várta. Az ebédről ez évben is a jászapáti Frikkandó fogadó tulajdonosa, Szabó Sándor gondoskodott.

Kovács Magyar András táltos tanítványaival érkezett a rendezvényre, és a csontkovácsok előtt folyamatos volt a sorban állás. Előadásában is azt hangsúlyozta, hogy az egészségért tenni kell, lélekben és testben is.

A délutáni előadó művészek sorát Bódi Csaba és Nótár Mery nyitotta, akit Komáromi Pisti és a miskolci Angels, valamint Muck Ferenc szaxofonos követett. Ekkorra a hangulat már tetőfokára hágott, így Komáromit vastapssal kísérte a hálás közönség. Kovács Kati koncertjén már táncoltak az emberek és alig akarták leengedni a színpadról.

Közben fogyott az őzpörkölt, a sör és egyre vidámabbá vált a hangulat is. Talán ezért is fáradtak el este hatra a majálisozók és a Black Bird együttes műsorára már csak kevesen maradtak a tanyán. Rosszul tették, mert a fiatal zenészek fergeteges bemutatót tartottak a világ legismertebb csapatának, a Beatles együttesnek számaiból.

A majális nyolc után ért véget, de már most elkezdtünk készülni a jövő évi rendezvényre, ahol hasonló színvonalon szeretnénk egy kellemes napot biztosítani IPA tagjainknak és barátainknak.

 

 

 


Képek a rendezvényről:


Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2017 április 17- től Veszprém-i Rendőr Fő-kapitányság

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

2017. évi terveink:

- Az előző évben elkezdett programjaink közül a nagyobbik rendvédelmi kiállítás - amely a polgárőrség és a hadtörténet anyagával van kiegészítve - a kisebbik kiállítás,- amely a rendvédelem és az IPA Heves Megyei Szervezet anyagával és egy komplett csendőr őrszobával van kiegészítve, vándor kiállításként járja az országot.

  • - HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • - Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2017. április 07-én tartunk.
  • - 2017. július 10. és július 16. között szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen kirándulást szervezünk Erdélybe.
  • - 2017. július 21.-én lecsófőző versenyt szervezünk.
  • - Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2017. augusztus 05-én, Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát
  • - 2017. október 07.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk.
  •  - Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Hunyadi János utca 19-21.
Telefon/Fax: +36 36 345358 (iroda)
Földrajzi koordináták:
Északi szélesség /lat fok: 47.594862 Keleti hosszúság /lng: 20.282097
Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu