MAGYAR RENDŐRMÚZEUM BARÁTI KÖRE KULTURÁLIS EGYESÜLET HONLAPJA

„Jelenünk és a jövőnk a múltra épül!”

Kerékpáros körverseny Kiskörén

 

 

Kilencedik alkalommal augusztus 6-7-én rendezte meg az IPA Hevesi Szervezete immár hagyományos kerékpáros körversenyét a Tisza-tó melletti Kiskörén. Az első napon az országúti 20 kilométeres kategóriában 44 versenyző kerekezett, ezt követően a gyerekek hat kilométeres távon versenyeztek. A második napon a 10 kilométeres „nehéz” kategóriában 35 versenyző küzdött egymással.

A nyílt összetett női győztes Pintér Sándorné (vám- és pénzügyőrség) lett, a nyílt összetett férfi kategóriában Gelle László (Komáromi Tűzoltóság) bizonyult a legjobbnak, míg a vezetői összetett versenyben a 40 év felettiek összecsapását Rausz Pálné (Miskolci Rendőrkapitányság) nyerte.

A 40 év feletti férfiak közül a vezetői összetett versenyben a dobogó legfelső fokára Búzás István (Komáromi Tűzoltóság) állhatott fel. A leánygyermekek között Simon Gréta volt a legjobb, a fiúknál pedig ifj. Németh Tamás.

 

Különdíjban részesült a legidősebb versenyző, Uzsoki János nyugállományú alezredes (76), a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egykori főtisztje, aki összesítésben negyedik helyezést ért el. Monostoriné Vass Anikó őrnagy (pest MRFK) összetettben második -, Déri-Bogdán Zoltán hadnagy (XVI. Kerületi Rendőrkapitányság), a tavalyi győztes, most 10 kilométeren a második -, Francsics Ottó alezredes (Hevesi RK.) összetettben a harmadik lett, dr. Dobozi József dandártábornok (REBISZ) pedig az összesített vezetői ötödik helyén végzett.

Különdíjat kapott Tarr István nyugalmazott alezredes, a korábbi versenyek főrendezője, és a jelen verseny főrendezője Simon István alezredes. A díjakat Szén József, Kisköre polgármestere adta át. A verseny lebonyolításában a szervezőknek 16 polgárőr és több helyi rendőr segített.

                         Mádli Elek

 

 
     
 
     
 
     
 
     
 

Vándorkiállítások aktuális helyszinei:

Kisebb -  2017 április 17- től Veszprém-i Rendőr Fő-kapitányság

Nagyobb – Miskolc-i Rendészeti Szakközépiskolában

2017. évi terveink:

- Az előző évben elkezdett programjaink közül a nagyobbik rendvédelmi kiállítás - amely a polgárőrség és a hadtörténet anyagával van kiegészítve - a kisebbik kiállítás,- amely a rendvédelem és az IPA Heves Megyei Szervezet anyagával és egy komplett csendőr őrszobával van kiegészítve, vándor kiállításként járja az országot.

  • - HTBKOSZ segítségével létrehozott 1848-as emlékhelynek további karbantartása és az ott tartott ünnepségeken való részvétel is fontos számunkra.
  • - Egyesületünk legfontosabb eseménye a közgyűlés, melyet 2017. április 07-én tartunk.
  • - 2017. július 10. és július 16. között szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel közösen kirándulást szervezünk Erdélybe.
  • - 2017. július 21.-én lecsófőző versenyt szervezünk.
  • - Ebben az évben is támogatjuk az IPA Heves Megyei Szervezete által 2017. augusztus 05-én, Tiszanánán megrendezésre kerülő kerékpár teljesítménytúrát
  • - 2017. október 07.-én szintén az IPA Heves Megyei Szervezettel és az RKSZ-el (Rendészeti Kiképzők Szövetsége) közösen bált szervezünk.
  •  - Szervezeti élet keretén belül minden negyedév keretében elnökségi ülést tartunk.

 

Elérhetőségeink:

Levélcím: 3360 Heves, Hunyadi János utca 19-21.
Telefon/Fax: +36 36 345358 (iroda)
Földrajzi koordináták:
Északi szélesség /lat fok: 47.594862 Keleti hosszúság /lng: 20.282097
Dr. Francsics Ottó elnök mobil:+36 20 9390291 E-MAIL:

fran.otto@t-online.hu

franotto@t-online.hu